
Objevte soulad chutí kvalitního
piva a jídla
Od desítky, přes Extrachmel až po nealko a dvanáctku
každé pivo má svůj ideální protějšek na talíři.
Zjistěte, s jakým jídlem si nejlépe vychutnat naše pivo.

Víte, co se kromě jídla skvěle hodí k pivu? Chuť na výhru!
Zapojte se do právě probíhající velké letní soutěže o skvělé ceny na vaši zahradu. Hrajeme o zahradní gril KEDAR Prim, přenosné ohniště Corten, kvalitní švýcarské nože, krájecí prkénko z masivu a každý týden o originální grilovací pivní koření.
Máte chuť vyhrát?
Jaké pivo si dát k jídlu?

Staropramen 10
Chuť: Sladová vůně „desítky“ s osvěžující pivní chutí a příjemným řízem.
Hodí se k: tradiční české kuchyni.
Ideální s: hrubozrnnou domácí paštikou

Staropramen 11
Chuť: Nezaměnitelná díky třem druhům sladu, včetně karamelového s výraznější hořkostí
Hodí se k: Masitým jídlům s pečenou nebo uzenou přílohou
Ideální s: Uzeným pstruhem s pečenými bramborami nebo dušenými hovězími líčky

Staropramen 12
Chuť: Po českém sladu a žateckém chmelu se slastnou, jemnou hořkostí
Hodí se k: Vepřovému masu a drůbeži (husa, kachna)
Ideální s: Husím stehnem sous-vide a červeným zelí, vepřovou panenkou s hříbkovou omáčkou a grenaile bramborami

Staropramen Extrachmel
Chuť: Příjemně, dlouho doznívající hořkost díky pěti dávkám žateckého chmele
Hodí se k: Jídlům s jemně pikantní, nebo nahořklou chutí
Ideální s: Grilovanou vepřovou krkovicí ve sladkokyselé marinádě nebo srnčím na divoko s jalovcem a kroketami

Staropramen Nefiltr
Chuť: Svěží s tóny ovoce a koriandru
Hodí se k: Lehkým jídlům z drůbeže a ryb
Ideální s: Kapřími filety v pivním těstíčku s batátovým pyré

Staropramen Nealko
Chuť: Vyváženě hořká díky chmelu z žatecké oblasti
Hodí se k: Odlehčeným chuťovkám i výraznějším, pikantním chutím
Ideální s: Nakládaným gothajem a cibulí nebo grilovanou krkovicí s pikantní marinádou
I pivo má mnoho podob

Hladinka
Čepuje se na jeden zátah s typickou krémovitou pěnou, která nepřeteče přes okraj sklenice.

Šnyt
Neurčitá míra piva s bohatým podílem pěny. Díky ní je pivo déle čerstvější a má jemnější říz.

Mlíko
Půllitr sametově jemné pěny. Pivo je díky tomu jemnější a sladší.

Čochtan
Opak mléka, tedy pivo bez pěny. Tím má větší říz, ale rychle oxiduje a musí se vypít hned po načepování.
Aby pivo chutnalo, musí správný výčepní ...

... mít sudy v suchém a čistém prostředí s teplotou 7-8 °C

... s každým sudem propláchnout pivní vedení vodou

... čistit výčepní kohout po směně i během dne

... pravidelně vylévat odkapovou misku

... kontrolovat myčku a mycí tablety, když pivo nekroužkuje

... čepovat pivo na jeden zátah do studené, opláchnuté sklenice
Všechny tyto (a další) standardy v našich restauracích pravidelně kontrolujeme.
Výčepní o těchto pravidlech také školíme, aby mělo pivo v jejich podniku co nejkvalitnější
péči a vy si ho mohli vychutnávat v nejvyšší kvalitě.
Každý rok hledáme nejlepšího výčepního v republice!

Provozovny, které absolvují speciální školení a dodržují (pravidelně kontrolovaná) přísná kritéria, oceňujeme tzv. Certifikátem kvality čepovaného piva. Ten je symbolem záruky skvěle ošetřeného piva i odborných znalostí personálu.
Abychom tento program obohatili, přišli jsme s konceptem soutěže Výčepní Pivovarů Staropramen.
„Všichni chodíme do hospody za dobrým pivem. To ovšem vyžaduje péči. Proto jsme přišli s motivační soutěží pro hospodské, která má ocenit výčepní, kteří se dobře starají o pivo a zákazníkovi dát tip, kde si zaručeně může dát dobré pivo.“
- Michaela Kučerová, Customer Marketing On Trade Manažerka

Do programu Výčepní Pivovarů Staropramen se může přihlásit každá naše provozovna s Certifikátem kvality. Soutěžící provozovny pak musí splnit řadu úkolů, jako je zaslání videa svého nejlepšího výčepního. Dále musí obstát při kontrole tajného hosta a nejlepší z nich postupují do velkého finále v Praze, kde se rozhoduje za bouřlivého potlesku diváků o vítězi pro daný rok.
„Při hodnocení sledujeme mnoho různých kroků, například malý odčep na začátku, čepování pod pěnou a na konkrétní míru. Velmi důležitý ukazatel je mimo jiné výsledná krémová pěna bez bublin“
- Rudolf Schaffer obchodní sládek Pivovarů Staropramen
Kde mají skvělé pivo?
Na interaktivní mapě níže si můžete najít vám nejbližší certifikovaný podnik, kde vám zaručeně načepují skvělé pivo.
Certifikovaná provozovna prochází školením s brewmasterem Pivovarů Staropramen.
Následně pak musí udržet stabilní vysokou kvalitu čepování piva a potvrdit ji při návštěvách tajného hosta.
Když splní přísná kritéria kvality, získá od brewmastera certifikaci.
Ta ovšem není trvalá a může být odebrána, jsou-li zjištěny nějaké nedostatky
při dalších "tajných návštěvách", které neustále probíhají.
Seznam vybraných hospod

Restaurace u grobiána
LENORA
LENORA 12

Bar 7
UHERSKÉ HRADIŠTĚ
HAVLÍČKOVA 7

Eden
LITOMĚŘICE
OSVOBOZENÍ 191/17

Marina ristorante
PRAHA 1
ALŠOVO NÁBŘEŽÍ (MÁNESŮV MOST) 1

Restaurace espresso
BŘECLAV
BRATISLAVSKÁ 3546/20

Fair play casino
ŠTĚTÍ
LITOMĚŘICKÁ 504

Ruds pizza
MĚLNÍK
BEZRUČOVA 3327

Hostinec staré zátiší
PRAHA 6
TERRONSKÁ 578/23
Chybí váš podnik na mapě?
Máte svou oblíbenou provozovnu, kde se čepuje Staropramen a myslíte si, že by si certifikaci zasloužila?
Řekněte svému hospodskému, který má zájem a nadšení čepovat pivo v té nejlepší kvalitě,
aby se obrátil na svého obchodního zástupce ze Staropamenu. Budeme jen rádi. Děkujeme.