Staropramen

JAK SE PIVO VAŘÍ


Příběh:


Staropramen se už skoro 150 let vaří prakticky stejně. Stejně dobře: Z kvalitních přírodních surovin, pečlivě a jedinečným způsobem, který dává každému z piv právě tu chuť, kterou má mít.


Ingredience:


Základem jsou voda, slad a chmel. Voda je kvalitní, slad z vybraných druhů ječmene, odrůdy chmele pocházející z toho žateckého, pro nás i jiné nejlepšího na světě.


Postup:


Nejdříve přeměňíme ječmen na slad. Namočíme, necháme vyklíčit a usušit. Ve varně důkladně smícháme. Potom vaříme například tradičním českým dekokčním dvourmutovým varním způsobem. Určitě ho znáte, my ho používáme už od roku 1871. Do vzniklé horké sladiny přidáme několik druhů chmele pro přírodní hořkost. Vaříme a proměníme tak v mladinu. Necháme ji zchladit a vrazíme do ní asi 18 000 000 buněk pivovarských kvasinek na mililitr. My používáme vlastní kmen Saccharomyces cerevisiae, duši našich piv. Kvasením vznikne mladé pivo. To už jen nechte dozrát v chladu a temnu. Kdo chce, může ještě filtrovat. Kdo žízní, rovnou točí a dává si. Na zdraví!

Naše tipy pro lepší výsledek:


  • Proces výroby několikanásobně kontrolujte.
  • Každou výstupní šarži podrobte analytické a mikrobiologické kontrole.
  • Nezapomínejte na senzorickou, tj. degustační zkoušku! 

Jak se pivo vaří galerie

Používáním tohoto webu souhlasíte s využitím cookies pro váš optimální zážitek. Další informace.